Home
Facebook Contact

Sarajevo Senior European Cup 2022.

Sarajevo Senior European Cup 2022. Biddinghuizen - 7 mei 2022.  Na een lange afwezigheid was ik ook eind 2021 al in Sarajevo om internationale wedstrijdervaring op te doen. Toen een wedstrijd gewonnen en een verloren en niet geheel ontevreden. Maar ik wilde meer …

Na eerst de coronatest in Nederland gedaan te hebben, reisde ik opnieuw af naar Sarajevo om me in een wedstrijd te testen. En dan is het niet toegestaan om je hotelkamer te verlaten voordat de uitslag van de coronatest bekend is.
Mijn toernooi begon ik tegen de Poolse Anna Dabrowska. Eerst wat aftasten maar mijn grip op haar was goed en dat resulteerde na 1 minuut al in een shido (straf) voor Anna. De wedstrijd was aanvallen en verdedigen maar ook ik kreeg een shido, dus de stand was weer gelijk. Vanwege passiviteit kreeg Anna nog een shido. Maar ik kon goed mijn aanvallen inzetten en wist met een mooie beenworp Anna op haar rug te gooien: ippon, partij gewonnen!
De tweede wedstrijd was tegen Andjela Samardzic, uit Bosnië en Herzegovina, de latere winnares van het toernooi. De wedstrijd ging gelijk op maar toch kreeg ik shido’s op mijn naam. Uiteindelijk in de Golden Score kreeg ik mijn 3e shido en dat betekende einde wedstrijd. Omdat Andjela de poule had gewonnen kreeg ik nog een herkansing voor een eventuele bronzen medaille. In de herkansing mocht ik het opnemen tegen Meriem Medjouri uit Frankrijk. Meriem kwam zeer fel uit de startblokken, maar langzamerhand kreeg ik grip op haar. Verdedigend had ik de zaken op orde maar desondanks kwam ik toch terecht in een houdgreep, die ik gelukkig op eenvoudige manier ongedaan wist te maken. Na ruim 2 minuten in de Golden Score maakte ik met een beenworp een wazari en dus mocht ik op voor een bronzen medaille.
Daarvoor moest ik het opnemen tegen Maya Leopold, uit Israel. De wedstrijd ging mooi gelijk op maar mijn pakking ging steeds beter en ik maakte met een beenworp een wazari. Hierdoor werd Maya steeds onrustiger terwijl ik het overzicht behield en nog een ippon scoorde: de bronzen medaille was binnen! Met die bronzen medaille en de manier waarop het toernooi is verlopen, kan ik tevreden zijn. Mooi voor mijzelf en natuurlijk mijn coach Edwin Steringa. Maandag terug naar Nederland en dinsdag weer trainen voor een volgend toernooi.
 
Groetjes Sacha

<< Terug naar overzicht
© 2023 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat