Home
Facebook Contact

Grand Prix de Paris de Sambo.

Grand Prix de Paris de Sambo. Biddinghuizen - 4 juni 2022.  Zaterdag deel genomen aan een Sambo Grand Prix toernooi in Parijs. Uit verschillende landen waren Europees- en Wereldkampioenen aanwezig dus een mooi meet moment voor mij. Op zondag nog een leerzame Masterclass training gehad van de sportieve Stefan Popov.


Mijn eerste wedstrijd was tegen Anda Valvoi, uit Roemenië, Anda staat als 10e op de World Ranking lijst. De wedstrijd ging mooi gelijk op maar ik wist met een mooie beenworp 2 punten te scoren. Aan het einde van de 5 minuten wedstrijdtijd wist ik een arm klem te maken bij Anda waardoor zij afklopte. Mijn eerste winst was een feit!
In de tweede wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Laure Fournier, uit Frankrijk. Laure is Wereld- en Europees kampioen in de categorie - 59 kilogram. Ook deze wedstrijd ging mooi gelijk op zowel Laure als ik wisten allebeide 4 punten scoren met onze worpen. Met nog 15 seconden te gaan wist Laure nog een worp te maken en kreeg hiervoor 1 punt. Na 5 minuten wedstrijd was de stand 5 tegen 4 voor Laure en hierdoor won zij de wedstrijd.
De derde wedstrijd was tegen Leah Bauer, uit Duitsland. Een stugge wedstrijd waarin ik moeilijk een worp kon maken. Maar uit eindelijk werd mijn aanvallen beloond, ik maakte een mooie beenworp en hiermee won ik de wedstrijd.
Al met al kan ik, met een zilveren medaille, op een tevreden toernooi terugkijken en neem ik mooie ervaringen mee naar de volgende toernooien.

<< Terug naar overzicht
© 2023 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat