Home
Facebook Contact

Open European Tallinn, Estland, met hindernissen.

Open European Tallinn, Estland, met hindernissen. Biddinghuizen - 8 juli 2023.  Vandaag wil ik graag mijn avontuur met jullie delen. Na een knieblessure was het eindelijk tijd voor mijn langverwachte wedstrijd, de European Open in Tallinn, Estland. Samen met Tjeerd van FYTT Fysio had ik een plan gemaakt om me voor te bereiden op dit evenement, en met succes!
De reis naar Tallinn verliep echter niet zonder hindernissen.


Na een hele lange en frustrerende heenreis, waarbij mijn vluchten werden geannuleerd en ik geen enkele kans zag om een vlucht naar Tallinn te vinden, besloot ik na enkele uren op Schiphol teleurgesteld naar huis te gaan en het toernooi aan me voorbij te laten gaan. Maar net toen ik bijna thuis was, kreeg ik de mogelijkheid om vanuit Düsseldorf te vliegen. Slechts een uur later was ik onderweg naar het toernooi. Je raadt het al, ook deze vluchten hadden vertraging. Uiteindelijk bereikte ik om 02:30 uur 's avonds mijn hotelkamer.
Na een zeer korte nacht was het tijd voor mijn wedstrijd. Ondanks een hele dag reizen en weinig slaap voelde ik me goed en had ik vertrouwen in mijn judo. Mijn eerste wedstrijd was tegen een sterke judoka uit Oekraïne. Ik was gefocust en gemotiveerd. De eerste 30 seconden gingen echt goed, maar helaas belandde ik snel in een armklem en moest ik opgeven. Gelukkig kreeg ik een herkansing, dus ik had geen tijd om bij de pakken neer te zitten. In de herkansing stond ik tegenover een deelnemer van het Internationaal Refugee Team. Mijn pakking was opnieuw goed en ik voelde me sterk. Met een schouderworp scoorde ik een eerste wazari en later nog een wazari met een heupworp. Ik won de wedstrijd en kon me klaarmaken voor de strijd om brons.
De wedstrijd om brons was tegen een taaie Franse judoka. Na een gelijke stand van 2-2 shido's belandden we in de golden score. Uiteindelijk slaagde ik erin om te winnen met een prachtige beenworp, waarmee ik mijn eerste European Open medaille veroverde in de -63 kg categorie.
Ik ben ontzettend blij dat ik toch de moed had om te reizen en dat ik mijn avontuur kon afsluiten met een bronzen medaille. Ik kijk met trots terug op dit weekend en ben dankbaar voor alle steun die ik heb ontvangen.

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat