Home
Facebook Contact

Samboka Sacha Buwalda verovert zilver op WK Beach Sambo in de Dominicaanse Republiek.

Samboka Sacha Buwalda verovert zilver op WK Beach Sambo in de Dominicaanse Republiek. Biddinghuizen - 9 september 2023.  Wat een prestatie! Sacha Buwalda heeft op het World Beach Championships Sambo in Juan Dolio, Dominicaanse Republiek, de -59 kg categorie vertegenwoordigd en een glansrijke zilveren medaille binnengehaald. In een sport waar de regels anders zijn dan die van het traditionele Sambo, draait het erom je tegenstander op hun rug te werpen om te winnen.


Wat een prestatie! Sacha Buwalda heeft op het World Beach Championships Sambo in Juan Dolio, Dominicaanse Republiek, de -59 kg categorie vertegenwoordigd en een glansrijke zilveren medaille binnengehaald. In een sport waar de regels anders zijn dan die van het traditionele Sambo, draait het erom je tegenstander op hun rug te werpen om te winnen.
De reis naar het zilver begon in de voorronde, waar Sacha Buwalda de strijd aanging met de Mexicaanse Silva Gisel Pina. Met een prachtige worp slaagde Sacha erin om Pina op haar rug te werpen, wat de eerste overwinning van de dag betekende.
Om een plaats in de finale te verzekeren, moest Sacha het opnemen tegen de getalenteerde Khrystyna Bondar uit Roemenië. Sacha liet opnieuw haar vaardigheid zien door ook Bondar op haar rug te werpen, waarmee ze de weg naar de finale opende.
De spanning was om te snijden toen Sacha Buwalda de finale bereikte, waarin ze stond tegenover de Russische Ekaterina Tsybert. Ondanks een intense strijd en haar best mogelijke inzet, moest Sacha genoegen nemen met de tweede plaats, maar met een glinsterende zilveren medaille als beloning.
Sacha Buwalda is een ware atletische kracht en volgt het topsportprogramma voor Sambo en Judo bij TalentBaseNL in Heerenveen. Haar prestatie op het WK Beach Sambo in de Dominicaanse Republiek is een duidelijke weerspiegeling van haar toewijding en vaardigheden in deze uitdagende sportdiscipline.

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat