Home
Facebook Contact

Goud voor Sacha in Riga, Senior European Cup 2024.

Goud voor Sacha in Riga, Senior European Cup 2024. Biddinghuizen - 16 maart 2024.  Na een periode van zes maanden, waarin ik herstelde van een voetbreuk die ik in september 2023 opliep, gevolgd door een gescheurde binnenband, keerde ik terug naar de judomat. Judo is mijn passie, en soms vereist het wat extra geduld. Gelukkig ben ik inmiddels een ervaringsdeskundige in het omgaan met tegenslagen.

De afgelopen maanden heb ik intensief getraind en mijn gevoel werd steeds beter. Met die gedachte reisde ik af naar Riga, Letland, om mijn krachten te meten op een sterk bezet toernooi.

In de gewichtsklasse -63 kg streden in totaal 26 judoka's mee. Ik werd ingedeeld in Poule C, waar ik het opnam tegen judoka's uit Litouwen, Groot-Brittannië, Duitsland en Letland. Mijn eerste wedstrijd was een vrijloting, waardoor ik meteen doorstroomde naar ronde twee.

In mijn tweede wedstrijd stond ik tegenover Varvara Kuchar uit Litouwen. In het begin waren we beiden zoekende naar een goede pakking, maar langzaam kreeg ik meer controle. Met een voetveeg, de-ashi-barai, bracht ik Varvara uit evenwicht. Na een tweede voetveeg scoorde ik een wazari en kon ik met een controlerende pakking de wedstrijd naar mijn hand zetten. Een veelbelovend begin van mijn toernooi.
Mijn derde wedstrijd was tegen Emily Niven uit Groot-Brittannië. Met een sterke pakking dwong ik Emily een shido af vanwege passiviteit. Met elke aanval kreeg ik meer grip op Emily. Uiteindelijk wist ik met een o-soto-gari in te zetten en doorgestapt naar een harai-goshi een prachtige worp te maken en een ippon te scoren.

Met een goed gevoel ging ik door naar de halve finale, waarin ik het opnam tegen Anastasiia Antipina uit Oekraïne. Samen met Edwin Steringa, mijn coach, een aanvalsplan gemaakt hoe de wedstrijd te beginnen. De pakking ging heel goed maar desondanks kreeg ik een shido tegen wel kreeg ik steeds meer grip op mijn tegenstandster. Op driekwart van de wedstrijd scoorde ik een wazari met een overname, maar deze werd later tenietgedaan. Ondanks een tweede overname kreeg ik geen punt. Wegens passiviteit ontving Anastaiia een tweede shido. Na een gelijke stand na  de reguliere tijd volgde de golden score. Ik voelde me steeds sterker worden en uiteindelijk won ik de wedstrijd met een fraaie offerworp, tani-otoshi.

In de finale nam ik het op tegen Nina Simic uit Kroatië. Doordat Nina te geblesseerd was om de finale te kunnen spelen, werd mij een ippon toegewezen waardoor ik de finale won.

Met een voldaan gevoel kan ik terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat