Home
Facebook Contact

Flanders Judo Cup, Lommel, België.

Flanders Judo Cup, Lommel, België. Biddinghuizen - 28 oktober 2017.  Zaterdag 28 oktober is de 152e geboortedag, van Jigoro Kano, de grondlegger van het huidige judo. Daarom is 28 oktober uitgeroepen tot Internationale Wereld Judo Dag. Vandaag ben ik naar Lommel, België, geweest om in een sterk bezet toernooi mijn krachten te meten met andere judoka’s.

In mijn eerste wedstrijd mocht ik het opnemen tegen de Noorse Rosa Alsgaard. In het begin van de wedstrijd was het wat aftasten maar ik wist door haar pakking en aanvallend judo de partij naar mij toe te trekken. Met een waza-ari’s bouwde ik mijn voorsprong uit en Rosa kreeg nog 3 shido’s (straf) wegens passiviteit en daardoor wist ik deze wedstrijd te winnen.

In mijn tweede wedstrijd stond ik tegenover de Britse Eleanor Young. Met overtuiging stond ik te judoën en wist door een mooie beenhaak een ippon te scoren. In totaal waren er drie poules en de eerste twee plaatsten zich voor de kwartfinales. In de kwartfinale stond ik tegenover de Luxemburgse Anetta Mosr. Ook in deze wedstrijd bleef ik controleren en gaf de Luxemburgse geen kans om aan te vallen. Hierdoor kreeg Anetta drie shido’s en kon ik mij op gaan maken voor de halve finale.

Laura Kreuger, uit Nederland, was mijn tegenstandster in de halve finale. De wedstrijd ging mooi gelijk op maar ook in de wedstrijd was ik nadrukkelijk aanwezig en maakte een hele mooie beenhaak waardoor Laura vol op haar rug terecht kwam. Hiermee scoorde ik een ippon en op naar de finale.

De andere finalist was jawel Rosa Alsgaard want die had laten zien dat zij heel goed in een toernooi kan groeien. En omdat er met kruisfinales gespeeld werd is de kans aanwezig dat je elkaar nog een keer tegenkomt. In de finale stond ik wederom met overtuiging te judoën, ik bleef aanvallen en Rosa wist hiermee niet om te gaan en kreeg vanwege passiviteit drie shido’s. Met een tevreden gevoel, ook van haar trainer Bas, kampioen geworden.

<< Terug naar overzicht
© 2023 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat