Home
Facebook Contact

1e International Belgian Judo Open Women, Herstal.

1e International Belgian Judo Open Women, Herstal. Biddinghuizen - 3 februari 2018.  Dit weekend ben ik in Herstal, België, geweest om deel te nemen, met Judo RTC Noord-Oost, aan de 1e International Belgian Judo Open Women.

Een zeer sterk deelnemersveld uit Frankrijk, Duitsland, België, Engeland, Finland, Marokko, Algiers, Argentinië, Canada en Japan.In een poule met de Franse Mathilde Briant en de Duitse Kim Altkorn moest er bepaald worden welke twee judoka’s doorgingen naar de volgende ronde.
In mijn eerste wedstrijd tegen Mathilde Briant ging het gelijk op maar halverwege de wedstrijd wist ik met een overname een wazari te scoren. In de wedstrijd tegen Kim Altkorn wist ik tweemaal een wazari te scoren en hierdoor eindigde ik als eerste in de poule. In de volgende ronde moet je winnen om verder te kunnen gaan in het toernooi. En als je verliest dan moet de tegenstandster van wie je verloren hebt de halve finale bereiken en anders is het einde toernooi.
Mijn volgende wedstrijd was tegen Katri Kakko, uit Finland, een zeer ervaren judoka. Katri probeerde diverse keren een offerworp maar deze wist goed te ontwijken. Omdat Katri meer aanvallend judo liet zien kreeg ik 3 shido’s (straffen) en verloor hierdoor de wedstrijd. Omdat Katri verloor van de Japanse Kani Tomizaa, uiteindelijke winnares van dit toernooi, kreeg ik geen herkansing. Een ervaring rijker in alle opzichten.

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat