Home
Facebook Contact

Update revalidatie: herstel gaat ‘keurig’!

Update revalidatie: herstel gaat ‘keurig’! Biddinghuizen - 15 oktober 2018.  Dat is de term die de chirurg en de fysio gebruikten voor mijn herstel: ‘keurig’. Altijd goed om te horen natuurlijk. Dankzij mijn begeleidingsteam, fysiotherapie en trainers, ga ik de laatste fase van mijn revalidatie in, de sportfase.

Dat betekent dat ik sport specifieke oefeningen ga doen, zoals verbetering en training van balans, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Allemaal nodig om mijn uiteindelijke doel te bereiken: terugkeren op mijn oude judoniveau.

Inmiddels zijn er zes maanden voorbij, zes maanden waarin ik elk klein momentje dat ik iets nieuws mocht doen als een overwinning beschouwde. Natuurlijk waren er ook wel momenten dat ik het mentaal wat zwaarder had, maar dan probeerde ik vooral om het rustig aan te doen en niet te forceren. Bovendien was er steeds sprake van vooruitgang, dat heeft mij heel erg geholpen, net als steeds blijven bedenken waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe. En soms was het gewoon even niet mijn dag en dat was ook prima.
 
De functionele test van afgelopen vrijdag gaf aan dat ook de symmetrie tussen beide benen ‘keurig’ is. En hierdoor mag ik weer de tatami op om judo-oefeningen te doen, zolang het maar wel ‘voorspelbare’ oefeningen zijn ...
 
Ik kan het niet genoeg benadrukken maar ik wil alle mensen enorm bedanken voor de steun die ik krijg en het vertrouwen dat zij in mij hebben tijdens mijn revalidatie.
Dat geldt niet alleen voor mijn trainers en fysiotherapeuten maar ook voor mijn sponsoren en sponsorvrienden, alle andere ondersteuners en natuurlijk mijn ouders.
 
Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen!
 
Groetjes,
 
Sacha
 

<< Terug naar overzicht
© 2023 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat