Home
Facebook Contact

Update revalidatie: voorbereiden op 'return to play' Hadjime!

Update revalidatie: voorbereiden op 'return to play' Hadjime! Biddinghuizen - 15 januari 2019.  Blessure -> operatie -> krukken -> fietsen -> lopen -> conditietraining -> krachttraining -> judotraining -> wedstrijden. Hadjime!!! Judotaal voor ‘beginnen’ of ‘start’, en dat kreeg ik nu te horen van de chirurg en de fysio. Mijn nieuwe jaar kon niet beter beginnen!

De laatste test heeft laten zien dat ik er klaar voor ben om weer aan wedstrijden deel te nemen. Mijn maximaaltest voor buigen en strekken laat hele mooie vorderingen zien, evenals mijn sprongtesten. En de side hop (inderdaad: zijwaarts springen) geeft een zeer goede balans aan in beide benen. Judo is mijn passie, daarom heb ik me het afgelopen jaar helemaal gefocust op mijn herstel; dan is het heel mooi om de bevestiging te krijgen dat je negen maanden lang goed bezig bent geweest.

In februari 2018 scheurde mijn voorste kruisband af, tijdens een trainingsstage in Parijs. Medio april geopereerd en daarna alleen maar bezig geweest met herstel en mijn school. Elk klein momentje dat ik iets nieuws mocht doen, heb ik als een overwinning beschouwd. Ik wist waarvoor ik het deed en dat heeft me enorm geholpen. Natuurlijk waren er ook wel momenten dat ik het mentaal wat zwaarder had, maar dan probeerde ik vooral om het rustig aan te doen en niet te forceren. En soms was het gewoon mijn dag niet en dat was ook prima. Als er lange afstanden afgelegd moesten worden, was er de rolstoel en daarna de krukken. Nog later kon ik fietsen en heel voorzichtig wandelen. Tussendoor probeerde ik met krachttraining andere spiergroepen te versterken.

Met mijn fysio werd er keihard getraind en driemaal per week aan mijn coördinatie gewerkt. Maar er werd ook ‘gewerkt’ aan zaken als zelfvertrouwen en hoe ik mijn toekomst zie. Overleg met de trainers, hoe gaat het, waar sta je en hoe verder? Geen vakantie maar revalideren! Blij dat ik mag ‘werken’ aan mijn revalidatie met zo’n mooi stel mensen om me heen. En mijn school die me steunt om in goede harmonie mijn diploma te kunnen behalen. Wat een bofkont!!!

Ik wil graag mijn sponsoren en sponsorvrienden bedanken voor het vertrouwen dat zij (nog steeds) in mij hebben, want met hun steun heb ik een succesvolle revalidatie kunnen verwezenlijken. Trainers, fysiotherapeuten, school, begeleiding en mijn ouders: dank jullie wel!

Ik hou jullie uiteraard op de hoogte van mijn sportieve ontwikkelingen.

Groetjes,

Sacha

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat