Home
Facebook Contact

Zaterdag 9 maart, Europacup Uster, Zwitserland: junior tussen de senioren …

Zaterdag 9 maart, Europacup Uster, Zwitserland: junior tussen de senioren … Biddinghuizen - 9 maart 2019.  Mijn eerste Senior European Judo Cup, in Uster, Zwitserland. Op de tatami moest er gestreden worden met 30 judoka’s in de gewichtsklasse -57 kg. De wedstrijden waren in 4 poules ingedeeld en alleen de poulewinnaars zouden om de 1e plaats gaan strijden.

De eerste wedstrijd was tegen Klara Mattsson, uit Zweden. Ik kon goed mijn pakking maken en kon daarmee een tai-otoshi (beenworp) maken. Met een waza-ari voorsprong bleef ik druk uitoefenen op Klara en kon ik zelfs nog een tai-otoshi maken. Twee waza-ari’s, dat betekent ippon, dus mijn eerste wedstrijd gewonnen.

Mijn tweede wedstrijd was tegen Tena Sikic, uit Kroatië, die als nummer 1 gerankt stond voor dit toernooi. Ik liet me te gemakkelijk overrompelen, kwam daardoor in een armklem terecht en verloor de wedstrijd.

Nu was ik afhankelijk van Tena: als zij haar volgende wedstrijd zou winnen, zou ik nog een herkansing krijgen. Gelukkig wist zij te winnen, dus ik kreeg mijn herkansing.

In de derde wedstrijd mocht ik het opnemen tegen de Française Manon Burnel. In het begin was het zoeken naar mijn pakking, maar toen die onder controle was, maakte ik een hele mooie uchi-mata (beenworp). Daarmee scoorde ik een ippon en was ik weer een stap verder om te mogen strijden voor het brons.

Ook de vierde wedstrijd was tegen een Française, Meriem Medjouri. Mijn pakking zat direct goed en ik kon haar dan ook flink onder druk zetten, toch bleef een score lang uit. Meriem probeerde een ippon seoi nage (schouderworp) in te zetten, maar die kon ik overnemen, dus scoorde ik een waza-ari. Daarmee won ik de wedstrijd, op naar de volgende partij!

Daarin kon ik meteen weer goed mijn pakking maken en de ander onder druk zetten, maar ook nu duurde het lang voordat ik kon scoren. Totdat ik haar ippon seoi nage (schouderworp) kon overnemen en een waza-ari scoorde. Niet veel later maakte ik een mooie beenworp en scoorde ik ippon. Ik kon me gaan opmaken voor de wedstrijd om de derde plaats.

Daarin was mijn tegenstander Larissa Csatari, een goeie en ervaren judoka uit Zwitserland. In het begin was zij sterker en ik kreeg een shido (lichte straf), maar herpakte me. Scores bleven uit en we gingen de golden score, de verlenging in. Hierin bleven de scores ook lange tijd uit, maar uiteindelijk kreeg ik nog een shido, gevolgd door een waza-ari tegen, daarmee werd de Zwitserse winnares.

Jammer genoeg geen brons gehaald, maar met een 5e plaats kan ik terugzien op een mooi toernooi bij de senioren. Goed gejudood en hoewel ik uit de verliespartijen meer had kunnen halen, ben ik zeker tevreden met mijn winstpartijen.

Groetjes Sacha,

Uster, Zwitserland.

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat