Home
Facebook Contact

Mijn herstel 2.0

Biddinghuizen - 19 september 2019.  Drie maanden geleden ben ik (opnieuw) geopereerd aan mijn voorste kruisband en is er een extra band geplaatst voor meer versteviging van mijn knie. En nu (óók opnieuw en weer vol goede moed!) ben ik op weg naar mijn herstel in 2020. Ik noem het mijn ‘Herstel 2.0’ …

Afgelopen week mijn eerste functionele test gedaan na de operatie in juni. Eerst heb ik zes weken met een brace en krukken gelopen, zelfs met de brace geslapen om de knie zoveel mogelijk rust te geven. Na die zes weken mocht de brace af en werd mijn bewegingsruimte groter. Wekelijks driemaal naar de fysiotherapeut en voor mijn bovenlichaam ook nog krachttraining gedaan.

De functionele test liet goede resultaten zien. Zoals te verwachten was, ‘loopt’ mijn geopereerde been ietwat achter qua spierkracht, maar dit is normaal, en het verschil blijft wel netjes binnen alle limieten. Zo’n eerste test is altijd extra spannend, maar het ziet er voorlopig goed uit.

De komende drie maanden begin ik op de loopband voorzichtig met de loop ABC, een verzameling looptechniekoefeningen. Hierbij is het belangrijk dat je je bewust wordt hoe je staat en loopt. Omdat de operatie behoorlijk ingrijpend was, zal het herstel deze keer wel wat langer gaan duren. Elke stap die ik maak, voelt als een overwinning, en daarna is het dan weer op naar een volgende stap.

Ik wil graag alle mensen, waaronder mijn sponsoren, bedanken voor de steun die jullie me geven en voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben. Mijn Herstel 2.0 gaat de volgende fase in, ik hou jullie natuurlijk op de hoogte van mijn vorderingen.

Sacha.


<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat