Home
Facebook Contact

Revalidatie 2.0: hij gaat goed!

Revalidatie 2.0: hij gaat goed! Biddinghuizen - 18 december 2019.  Inmiddels is het alweer 6 maanden geleden dat ik geopereerd ben aan mijn kruisband. Woensdag een functionele test gedaan, uitslag: goed, gelukkig!!

Driemaal per week ben ik bij de fysiotherapeut, voor mijn oefeningen. Op de loopband, joggend, moet ik mij bewust worden hoe ik sta en loop. Coördinatie en balans moeten verbeteren en driemaal per week doe ik krachttraining voor mijn bovenlichaam. Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat de symmetrie tussen beide benen weer optimaal wordt. Zodat ik misschien na de volgende functionele test, over 3 maanden, weer de tatami op mag ... En voorzichtig kan beginnen met voorspelbare judo-oefeningen, een hele mooie uitdaging.

Op de afgelopen 6 maanden kan ik goed terugkijken, ondanks dat ik mijn knie af en toe voelde tijdens de oefeningen. Dit hoort er ook een beetje bij en ik heb inmiddels geleerd: als het niet gaat, dan ook niet forceren!

Afgelopen dinsdagavond een presentatie gegeven voor de Rotary Club Dronten, over hoe ik omga met teleurstellingen en waarom ik terug wil komen op mijn oude judoniveau. De Rotary Club Dronten heeft het Geert Popkema Jeugdfonds in het leven geroepen. Dat fonds stelt zich tot doel het ondersteunen van lokale en internationale initiatieven op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij voor de jeugd tot en met 21 jaar. Het Geert Popkema Jeugdfonds ondersteunt mij inmiddels al 3 jaar en hier ben ik uiteraard erg blij mee.

In mijn eentje revalideren gaat niet, daarom wil ik alle mensen die mij steunen op mijn weg terug, waaronder ook mijn sponsoren, hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben.
 
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een sportief, goed en vooral gezond 2020!
 
Sacha

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat