Home
Facebook Contact

Revalidatie 2.0: Effe gas terug!

Revalidatie 2.0: Effe gas terug! Biddinghuizen - 17 maart 2020.  Vandaag in Naarden weer een functionele test gedaan na mijn operatie in juni 2019.

De resultaten van de test zijn op zich goed, maar mijn geopereerde been ‘loopt’ iets achter. De oorzaak hiervan is een ‘jumpers knee’ (springersknie) blessure. Tijdens de functionele test voelde ik mijn geopereerde been een beetje, waardoor ik hem niet volledig kon belasten.

Zo’n functionele test (van de quadriceps en hamstring) levert een score op, een percentage. Om weer de judomat op te kunnen, moet die score onder de 10% liggen, hij lag er nu net iets boven, helaas. Om de blessure te behandelen ga ik de aankomende weken een shockwave-therapie volgen. Met shockwave-therapie wordt de pijnlijke plek met schokgolven behandeld. Hierop reageert het lichaam met het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Dus voor de aankomende 3 maanden is er weer voldoende uitdaging: onder de 10% uitkomen! Over 3 maanden is namelijk de volgende functionele test gepland; daarmee gaat, 12 maanden na de operatie, de volgende fase in van Revalidatie 2.0.

Dankzij alle steun die ik krijg van mijn sponsoren, sponsorvrienden, trainers, fysiotherapeuten en mijn ouders, ga ik er met heel veel enthousiasme tegenaan om ervoor te zorgen dat die score over 3 maanden onder de 10% uitkomt. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte!

Groetjes, Sacha


<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat