Home
Facebook Contact

Na ruim twee jaar weer op de mat.

Na ruim twee jaar weer op de mat. Biddinghuizen - 12 september 2021.  In juni 2019 ben ik voor de tweede keer geopereerd aan mijn voorste kruisband. Helaas weet ik uit ervaring dat een revalidatie veel geduld en doorzettingsvermogen vraagt en de sport waarvan je het meest houdt tijdelijk op pauze moet zetten. Naast de revalidatie was er ook nog een andere factor wat mijn trainingstraject enorm beïnvloede, corona.


Beetje bij beetje werden de corona maatregelen versoepeld en dit maakte het mogelijk dat ik na lang revalideren en wachten eindelijk weer de mat op kon om een trainingsstage bij te wonen in Zwitserland (1 t/m 7 augustus). Ik heb hier onder meer ervaring opgedaan en tegelijkertijd gekeken hoe goed mijn knie uit de revalidatie is gekomen. Alles voelde goed aan en ik kan terugkijken op een geslaagde trainingsstage!
Na de trainingsstage in Zwitserland stond het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) op het programma. Tijdens dit toernooi gaan slechts alleen de acht beste judokaas van elke gewichtsklassen door naar het Nederlands Kampioenschap (NK).
11 september 2021 was het zo ver, na twee jaar revalidatie is mijn eerste wedstrijd op het NKT een feit. Er deden 16 judoka’s mee in mijn categorie, -57 kg.
Ik voelde me sterk op de mat en won mijn wedstrijden, tot aan de finale overtuigend. Door ook de finale – na een vermoeiende Golden Score van bijna 7 minuten – te hebben gewonnen heb ik mij geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap voor senioren op 2 oktober.
Voordat ik mee ga doen aan het NK-senioren staat er eerst nog andere wedstrijd op het programma. Aankomende donderdag ga ik naar Sarajevo, Bosnië Herzegovina. Hier doe ik mee aan de Europa Open Senioren.
 
Sportieve groet,
Sacha Buwalda

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat