Home
Facebook Contact

Waar sta ik internationaal?

Waar sta ik internationaal? Biddinghuizen - 19 september 2021.  Naast nationale wedstrijdervaring is het ook belangrijk om internationale ervaring op te doen, zeker na de lange afwezigheid die ik door de revalidatie heb moeten ondergaan. Na het NKT (11 september) in Almere, is het nu tijd om te kijken hoe ik op internationaal niveau mee kan doen. Hiervoor ben ik donderdag afgereisd naar Sarajevo voor de Europa

Open Senioren. In verband met corona heb ik mijzelf twee keer moeten laten testen en moesten judoka’s en trainers in een ‘bubbel’ om te voorkomen dat mensen besmet raken met het virus.
 
Het was veel testen want eenmaal aangekomen in Sarajevo moesten wij ons opnieuw laten testen. Het was niet toegestaan om je kamer uit te gaan voordat de corona testresultaten bekend waren, gelukkig was dat de dag na aankomst al bekend, en indien deze negatief was mocht je de kamer uit om te eten. Na de negatieve test had ik wat tijd om kennis te maken met de omgeving waarin ik mij bevond. Het was een hele mooie accommodatie waarin we sliepen en het hotel was niet alleen de plek om te slapen maar ook om te judoën, want de sporthal zat in het hotel zelf. 
 
Omdat ik al een lange tijd niet heb kunnen judoën is het deelnemersveld veranderd en kom ik veel nieuwe gezichten tegen. Daarom ook de volgende doelstelling aangenomen voor het toernooi in Sarajevo: wat is mijn prestatieniveau op internationaal niveau?
 
Het toernooi is begonnen en mijn eerste tegenstander is een judoka uit Groot Brittannië, Bekky Livesey . De scheidsrechter heeft ons allebei al twee shido’s (straffen) toegewezen, en hierdoor ben ik mij gaan focussen om dominanter over te komen. Ik wist redelijk de regie van de wedstrijd in handen te krijgen en dit heeft geleid tot een derde shido voor de Engelse waardoor ik de wedstrijd gewonnen heb.
 
Door naar de tweede ronde kwam ik een Duitse judoka tegen, Nora Bannenberg. De wedstrijd ging gelijk op en ook in deze wedstrijd kregen wij beide twee shido’s toegewezen. Het is altijd oppassen want bij de derde shido verlies je de wedstrijd. Met dit in mijn achterhoofd probeerde ik te voorkomen dat de scheidsrechter mij een derde shido gaf. Echter is het de Duitse gelukt mij buiten de mat te werken en hierdoor kreeg ik mijn derde shido wat resulteerde in de uitschakeling in het toernooi.
 
Dat ik mee kon komen op dit niveau heeft mij een tevreden gevoel gegeven. Er had misschien wat meer ingezeten maar daarvoor mis ik net het stukje wedstrijdritme dat ik langzamerhand weer aan het opbouwen ben. Zondag vlieg ik weer naar terug naar Nederland om weer op maandag te trainen.


<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat