Home
Facebook Contact

Ervaring opdoen bij de International Ethias Belgian Judo Open 2022.

Ervaring opdoen bij de International Ethias Belgian Judo Open 2022. Biddinghuizen - 29 januari 2022.  Het is alweer een tijd geleden dat ik een internationale judowedstrijd heb gedaan, dus het goed bezette en International Ethias Belgian Judo Open, in Herstal België, is een mooie mogelijkheid om (weer) internationale ervaring op te doen.

Door de beperkingen waren de trainingen niet optimaal, maar vooruit, het is niet anders.
De eerste wedstrijd was tegen Marie-Christianne Legentil uit Mauritius. Door mijn aanvallende judo kreeg zij twee shido’s tegen. Met een mooie beenhaak wist ik een wazari te scoren en Marie-Christianne gelijk in een houdgreep te krijgen. Mooie opsteker voor een goed begin van het toernooi!
Mijn tweede wedstrijd was tegen de Française Maëlinn Cotard. Door mijn goede pakking en aanvallende judo kreeg zij drie shido’s tegen en zo werd ook deze wedstrijd gewonnen.
Wedstrijd drie was tegen Manon Lecharlier uit België. Door mijn aanvallende judo kreeg zij drie shido’s tegen en wist ik ook de derde wedstrijd te winnen.
Dan de vierde wedstrijd, tegen de Belgische Nora Watson. Nora kreeg twee shido’s tegen en ik één, maar met een mooie beenworp scoorde ik uiteindelijk een ippon.
Ik had weliswaar vier wedstrijden gewonnen maar gaandeweg het toernooi ga je toch het wedstrijdritme missen en de vermoeidheid voelen.
Wedstrijd nummer vijf was tegen Morgane Arthuis uit Frankrijk. Ondanks de vermoeidheid wist ik met een goede pakking de wedstrijd te domineren. Morgane kreeg drie shido’s tegen en de vijfde overwinning was binnen.
En toen door naar de finaleronde: daarin moest ik het opnemen tegen Lou Lemine uit Frankrijk. Ik kreeg twee shido’s tegen en Lou één, maar helaas kon ik door de vermoeidheid geen goede pakking meer maken en wist Lou mij te verassen met wazari.
In de herkansing tegen Aurone Cabanne uit Frankrijk voelde ik alle energie langzaam uit mijn lichaam lopen. Aurone wist mij goed naar de grond te werken en maakte de wedstrijd af met een armklem.
Ik heb in België weer een belangrijk stuk internationale ervaring opgedaan en ben uiteindelijk met vijf overwinningen uit zeven wedstrijden ook wel tevreden over het verloop van het toernooi.
 
Groetjes,
Sacha

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat