Home
Facebook Contact

Mindsetting!

Mindsetting! Biddinghuizen - 12 maart 2022.  Om je plezier en je passie te behouden is het ook voor een sporter goed om af en toe andere dingen te doen. Judo afwisselen met sambo bijvoorbeeld ... Er zijn veel overeenkomsten maar op details ook verschillen. Een praktisch verschil: judo doe je in een lange broek, sambo doe je in een korte broek.

Als je, zoals ik doe, beide sporten combineert, moet je er tijdens wedstrijden wel steeds bij stilstaan wat wel en wat niet mag. Ook de puntentelling voor de winst is anders: bij judo moet je een volledig punt scoren, terwijl je bij sambo punten kunt krijgen voor je inzet; als het verschil met je tegenstander 8 punten is, heb je bij het sambo de wedstrijd gewonnen.
Afgelopen weekend heb ik meegedaan aan de Dutch Open Championships in Ommen. Er was een internationaal deelnemersveld, de sambisten kwamen uit België, Frankrijk, Ierland, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Letland, Oekraïne en Israël. Het doel voor mij liet zich in drie termen omschrijven: gretig, zorgvuldig en doelbewust. In al mijn wedstrijden lukte het me om die drie elementen toe te passen en te controleren en dat leverde een mooi resultaat op: ik werd winnaar van het Dutch Open Championship in de categorie tot 59 kilogram!

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat