Home
Facebook Contact

Eerste Nederlandse vrouw die Europees kampioenschap Sambo wint.

Eerste Nederlandse vrouw die Europees kampioenschap Sambo wint. Biddinghuizen - 17 september 2022.  Bij de European Sambo Championship, in Novid Sad (Servië) is Sacha Buwalda Europees kampioen Sambo geworden in de categorie -59kg.

De eerste wedstrijd was tegen de Russische Yana Biakanskaya. Yana begon, de wedstrijd,  defensief met vooral een focus op mijn benen maar dit wist ik goed te pareren. Met een mooie beenworp wist ik 1 punt te scoren. Door het defensieve spel, van Yana,  kreeg zij een strafpunt waardoor zij wel moest aanvallen. Met nog 20 seconden kreeg Yana nog een straf en een tweede straf betekende voor mij een extra punt. Uiteindelijk met 2 – 0 gewonnen en door naar de volgende ronde.
 
Mijn tweede wedstrijd was tegen Jazmin Lea Arjona Hammersley, uit Spanje. Door de wedstrijd gecontroleerd te beginnen wist ik met een beenworp 2 punten te scoren. Door het defensief spel van Jazmin kreeg zij ook nog een strafpunt. Met de juiste pakking, kreeg Jazmin, geen kans en wist ik nog een worp te maken die 2 punten opleverde. De wedstrijd met 4 -0 gewonnen en door naar de finale.
 
De finale wedstrijd is tegen Olga Mitina, uit Rusland, een zeer ervaren samboiste. Ondanks dat de pakking goed ging wist Olga toch een punt te scoren. Maar in de wedstrijd kreeg ik meer grip en Olga wist zich hier geen raad mee. Allebeide kregen wij een strafpunt maar ik bleef controleren. In de laatste 2 minuten wist ik met een beenworp 2 punten te scoren en de achterstand om te buigen naar een voorstand van 2 – 1. Door te blijven controleren, met mijn pakking, wist Olga geen punt meer te scoren en won ik de finale.
 
10 november zal ik proberen het hoogste treden te beklimmen bij de wereldkampioenschappen Sambo.

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat