Home
Facebook Contact

Sacha Buwalda wint zilver bij European Cup Senioren in Spanje.

Sacha Buwalda wint zilver bij European Cup Senioren in Spanje. Biddinghuizen - 15 oktober 2022.  Tijdens de European Cup in Malaga – Spanje – heeft Sacha Buwalda in de categorie tot 59 kilogram zilver veroverd. De eerste twee wedstrijden van haar poule wist ze te winnen met twee ippons. De halve finale wist gewonnen te worden met een wazari.

 De halve finale wist gewonnen te worden met een wazari. In de finale stond ze tegen een sterke Française (Faiz Mokdar) en verloor ze de strijd om het goud met een wazari tegen. Echter wel goede wedstrijden kunnen spelen en uiteindelijk met zilver naar huis gegaan.
 
In 2022 wist Buwalda al bij de European Cups voor senioren waaraan ze meedeed en plekje op het podium te verzilveren. Eerst in Sarajevo in Bosnië Herzegovina en daarna in Winterhur in Zwitserland.
 
Aankomende weekend, zaterdag 22 oktober, staat Sacha op de Nederlands kampioenschappen Judo in Almere. En daarna (9 tot 14 november) staat ze op de mat in Kirgizië om Nederland te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Sambo voor senioren.

<< Terug naar overzicht
© 2023 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat